Sestavine

  • 2 konzervi datljevih paradižničkov (a 400 g)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeči čili
  • 4 konzerve sardin v oljčnem olju
  • 3 žlice Taggiasca oliv
  • sol poper
  • 250 g špagetov
  • 150 g divjega brokollija (opcijsko) ali 2 žlici sesekljanega peteršilja

Uvod

Testenine so vedno rešiteljice! Nobene ideje nimam, kaj naj skuham in kaj naj jem … Testenine so vedno na zalogi! Hladilnik je prazen, v shrambi pa so le konzerve … Testenine so tudi konzerv vesele! Nimam recepta … Imate pa Šolo okusov, v kateri je za še ene nove testenine vedno prostor!...

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Olupljeni česen drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga narežemo na trakove. V ponvi segrejemo 3 žlice oljčnega olja, dodamo česen in čili ter pražimo 1 minuto. Dodamo paradižničke, premešamo in kuhamo na srednji vročini 10 do 12 minut.

2

Brokoli očistimo in razdelimo na manjše kose. Blanširamo ga v soljeni vodi 3 minute, nato ga prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Pred serviranjem v majhni ponvi segrejemo preostalo olje in brokoli dušimo 1 minuto. Začinimo s soljo in poprom.

3

Sardine odcedimo in vsako narežemo na tri kose. V velikem loncu skuhamo špagete na zob (al dente). V paradižnikovo omako previdno zamešamo sardine in olive ter po potrebi dodamo nekaj žlic vode od kuhanja špagetov.

4

Kuhane špagete s kuhinjskimi kleščami poberemo iz vode, stresemo v paradižnikovo omako in med mešanjem segrevamo še 2 minuti. Na ogrete krožnike naložimo špagete z omako in potresemo z brokolijem ali peteršiljem.

Oceni