Sestavine

  • 100 g bio kumare
  • 250 g grškega jogurta
  • 6 metinih listov
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol
  • Piment d'Espelette
  • 300 g špargljev (beli in zeleni)
  • 200 g čičerikine moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke madray curryja
  • 1/4 žličke Garam Masala začimbne mešanice
  • sok 1/2 limete
  • ghee maslo za cvrenje
  • 200 g kuskusa
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 2 mladi čebuli

Uvod

Ko so še šparglji, je pa že poletno vroče, ni nobenega razloga, da kosilo ne bi bilo lahko, osvežilno, zelenjavno in preprosto, vendar kljub temu - svetovno! Nekaj smo si sposodili blizu, nekaj pa daleč, nekaj na vzhodu in še nekaj na zahodu … Še en recept za šparglje, ker so najboljši pripravljeni vedno drugače, še en predlog za omako, ker je v Indiji raita ob vsaki jedi, zato nas bo to poletje še večkrat osvežila, in še enkrat kuskus, ker je tako hitro gotov....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Kumaro narežemo na kocke in jo skupaj z jogurtom, meto in žličko olja zmiksamo v blenderju. Rahlo solimo in do serviranja postavimo v hladilnik.

2

Kuskus skuhamo po navodilu na embalaži. Papriko in mlado čebulo narežemo na drobne kocke. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo papriko in pražimo na srednji vročini 5 minut. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter skupaj z mlado čebulo zamešamo v kuskus.

3

Šparglje olupimo, narežemo na 1 cm debele rezine in rahlo solimo. Zmešamo moko, pecilni prašek, curry in garam masalo. Dolijemo 250 ml vode in limetin sok ter zmešamo v gladko testo. Testo naj ima gostoto testa za palačinke in če je preveč gosto, mu dodamo malo vode.

4

Testo solimo in vanj zamešamo narezane šparglje. V veliki ponvi segrejemo ghee maslo (naj ga bo v višini 2 cm) in s pomočjo žlice iz testa oblikujemo majhne kroge. Cvremo jih 3 do 4 minute do hrustljavosti. Pustimo jih odcediti na kuhinjskem papirju. Raito potresemo s francoskim čilijem (Piment d’Espelette) in jo s kuskusom potrežemo s špargljevimi ocvrtki.

Oceni