Špargljevi ocvrtki, raita, kuskus
Sestavine
- 100 g bio kumare
- 250 g grškega jogurta
- 6 metinih listov
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- Piment d'Espelette
- 300 g špargljev (beli in zeleni)
- 200 g čičerikine moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke madray curryja
- 1/4 žličke Garam Masala začimbne mešanice
- sok 1/2 limete
- ghee maslo za cvrenje
- 200 g kuskusa
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 2 mladi čebuli

Kumaro narežemo na kocke in jo skupaj z jogurtom, meto in žličko olja zmiksamo v blenderju. Rahlo solimo in do serviranja postavimo v hladilnik.
Kuskus skuhamo po navodilu na embalaži. Papriko in mlado čebulo narežemo na drobne kocke. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo papriko in pražimo na srednji vročini 5 minut. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter skupaj z mlado čebulo zamešamo v kuskus.
Šparglje olupimo, narežemo na 1 cm debele rezine in rahlo solimo. Zmešamo moko, pecilni prašek, curry in garam masalo. Dolijemo 250 ml vode in limetin sok ter zmešamo v gladko testo. Testo naj ima gostoto testa za palačinke in če je preveč gosto, mu dodamo malo vode.
Testo solimo in vanj zamešamo narezane šparglje. V veliki ponvi segrejemo ghee maslo (naj ga bo v višini 2 cm) in s pomočjo žlice iz testa oblikujemo majhne kroge. Cvremo jih 3 do 4 minute do hrustljavosti. Pustimo jih odcediti na kuhinjskem papirju. Raito potresemo s francoskim čilijem (Piment d’Espelette) in jo s kuskusom potrežemo s špargljevimi ocvrtki.