Šparglji s koruzno salso
Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 4 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 1 majhna konzerva koruze
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- 1 strok rdečega čilija
- 2 vejici timijana
- 3 žlice arašidovega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sveža bazilika
- 200 g jadranskih kozic
- kajenski poper
- 4 koruzne tortilje
- 120 g naribanega sira

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Chardonnay grand cru 2015, Marof
Papriko očistimo in narežemo na 5 mm velike kocke. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. Olupljeni česen in čili brez semen drobno sesekljamo. Koruzo stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo.
V veliki ponvi segrejemo arašidovo olje in pražimo narezano papriko 2 minuti. Dodamo mlado čebulo, česen, čili in timijan ter vse skupaj pražimo še 2 minuti. Vmešamo še koruzo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom.
Šparglje solimo in popramo ter premažemo z dvema žlicama oljčnega olja. Spečemo jih na žaru ali v ponvi na štedilniku.
V manjši ponvi segrejemo preostalo oljčno olje in kozice opečemo na močni temperaturi. Začinimo jih s soljo in kajenskim poprom.
Iz tortilj in sira spečemo dve qusadillas (med dve tortilji potresemo polovico sira in jih hrustljavo opečemo v ponvi, katero smo premazali z oljem) in jih narežemo na osem delov.
Na krožnike naložimo pečene šparglje, jih potresemo s koruzno salso, pečenimi kozicami in listi bazilike ter serviramo s hrustljavimi tortiljami.