Sestavine

  • 300 g špinače
  • 1 velik šopek čemaža
  • 2 žlici masla
  • 100 g krompirja
  • 1 večji korenček
  • 1 steblo zelene
  • 1 majhen por
  • sol
  • poper
  • 4 žlice creme fraiche

Uvod

Dobra špinačna juha potrebuje tudi česen. Toda še boljša je, če česen nadomestimo s čemažem! Tako kot tudi dobra čemaževa juha potrebuje špinačo, saj bi bila brez nje predivja. Drugi si zato pomagajo s smetano, zaradi katere so si vse čemaževe juhe preveč podobne, Šola okusov pa ima, kot vedno, raje zelenjavo....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 305 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Korenje, por in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo maslo, dodamo narezano zelenjavo im krompir ter pražimo na srednji vročini 3 minute.

2

Dolijemo 300 ml vode, solimo, zavremo in kuhamo pokrito na majhni vročini 15 minut. Nato v juho stresemo očiščeno špinačo in čemaževe liste (brez stebla) ter kuhamo še 5 minut.

3

Vse skupaj fino zmiksamo v sekljalniku ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V ogrete krožnike nalijemo juho in na vrh položimo žlico smetane.

Oceni