Špinačna juha s čemažem
Sestavine
- 300 g špinače
- 1 velik šopek čemaža
- 2 žlici masla
- 100 g krompirja
- 1 večji korenček
- 1 steblo zelene
- 1 majhen por
- sol
- poper
- 4 žlice creme fraiche

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 305 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Postopek
1
Korenje, por in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo maslo, dodamo narezano zelenjavo im krompir ter pražimo na srednji vročini 3 minute.
2
Dolijemo 300 ml vode, solimo, zavremo in kuhamo pokrito na majhni vročini 15 minut. Nato v juho stresemo očiščeno špinačo in čemaževe liste (brez stebla) ter kuhamo še 5 minut.
3
Vse skupaj fino zmiksamo v sekljalniku ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V ogrete krožnike nalijemo juho in na vrh položimo žlico smetane.
Oceni