Špinačni mafini s tartufi
Sestavine
- 150 g špinače
- 50 ml oljčnega olja
- sol
- poper
- 90 g sira s tartufi
- 5 vejic timijana
- 65 g pšenične moke
- 65 g koruzne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 65 ml kefirja
- po želji sveži tartufi za dekoracijo

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 16 kosov
- Hranilna vrednost: 65 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
- Priporočeno vino: penina Medot 48, brut
Model za 16 mini muffinov dobro namastimo z oljem ali maslom. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Špinačo očistimo, umijemo in odcejeno stresemo v ponev, v kateri smo segreli 10 ml olja. Dušimo nekaj minut, da upade, solimo in popramo ter jo stresemo v cedilo.
Sir naribamo, timijan osmukamo in lističe sesekljamo. V skodeli zmešamo obe vrsti moke s pecilnim praškom. V drugi skodeli zmešamo jajce, 40 ml olja, kefir in 1/4 žličke soli.
Jajčno mešanico in moko z metlico dobro premešamo. Nato hitro vmešamo še špinačo, sir in timijan ter po želji 1 žlico drobno sesekljanega črnega tartufa.
S testom napolnimo namaščene vdolbine in pekač postavimo na spodnjo rešetko za 20 minut oz. do zlato rjave barve. Muffine pustimo rahlo ohladiti in jih pred serviranjem potresemo z nahobljanimi črnimi tartufi.