Steak maslenke s kimčijevo pomako
Sestavine
- STEAK MASLENKE
- 1 velika buča maslenka
- 4 žlice svetle miso paste
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlički mlete orientalske kumine
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 2 žlički origana
- 1 žlička dimljene paprike
- sol
- KIMČIJEVA POMAKA
- 150 g odcejenga kimčija
- 100 g jogurta
- 4 žlice majoneze
- poper
- sveži koriander

Uvod
Buča maslenka je ”narejena” za steake! Ni je potrebno niti olupiti, le debelo in počez narezati, pa že imamo pravo obliko, da bomo potrebovali pravi nož za steake. Ker pa je to vseeno buča, z njo nima smisla oponašati mesa, temveč ustvariti posebno jed, ki si je le sposodila znano ime. Bučni steak, ki se v pečici zmehča do sladkosnednosti, namreč, nadgradita marinada iz miso paste in začimb, ki med pečenjem hrustljavo karamelizira, in majonezna pomaka s kimčijem, ki začimbno poglobi celotno ”steak-frites” doživetje.
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Bučo olupimo in narežemo na 2 cm debele rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj naložimo 8 rezin buče.
Gladko zmešamo miso pasto, olje, kumin, čili, origano in dimljeno papriko. Rezine buče tanko premažmo s pasto in solimo. Pečemo jih v sredini pečice 40 minut, vmes jih večkrat premažemo s preostalo pasto. Po 20 minutah pečenja pekač prestavimo na spodnjo rešetko.
Kimči fino sesekljamo in zmešamo z jogurtom in majonezo v pomako. Začinimo jo s soljo in poprom. Pomfri spečemo po navodilu na embalaži. Na ogrete krožnike naložimo steake maslenke, malo kimči pomake in pomfri. Potresemo s koriandrom.