Štrudelj s sladkim krompirjem in parmezanom
Sestavine
- 300 g sladkega krompirja
- 200 g hokaido buče
- 50 g ghee masla
- sol, poper
- 70 g naribanega parmezana
- 100 g kremnega sira
- kajenski poper
- 3 listi vlečenega testa (za zavitke)
- 80 g stopljenega masla
- vložene jalapeno paprike Heart Made
- 8 žlic marmelade bele čebule in timijana Heart Made

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2016, Albiana
Sladki krompir in očiščeno bučo olupimo ter oboje grobo naribamo. V veliki ponvi segrejemo ghee maslo ter pražimo naribano bučo in krompir 5 do 6 minut. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom ter pustimo ohladiti.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V ohlajeno zelenjavo zamešamo kremni sir in 50 g naribanega parmezana.
Na kuhinjsko krpo položimo list testa, ga premažemo s stopljenim maslom, nanj položimo drugi list, ga premažemo z maslom in pokrijemo s tretjim listom. Na spodnji rob testa po celi dolžini razporedimo zelenjavni nadev in ga nato s pomočjo krpe tesno zvijemo v zavitek.
Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj položimo zavitek, ga premažemo s preostalim maslom in potresemo s preostalim parmezanom. Zavitek pečemo v sredini pečice 25 do 30 minut oz. do zlato rjave barve.
Pečeni zavitek narežemo na kose in ga serviramo z vloženimi jalapeno paprikami in čebulno marmelado.