Sestavine

  • 300 g sladkega krompirja
  • 200 g hokaido buče
  • 50 g ghee masla
  • sol, poper
  • 70 g naribanega parmezana
  • 100 g kremnega sira
  • kajenski poper
  • 3 listi vlečenega testa (za zavitke)
  • 80 g stopljenega masla
  • vložene jalapeno paprike Heart Made
  • 8 žlic marmelade bele čebule in timijana Heart Made

Uvod

S prevodom je nekaj narobe. Če bi rekli zavitek, vas ne bi pritegnilo. Čeprav, priznajte, je že slika, barve, skorja, drobtine, kontrasti, za pojest … Toda najboljše še pride; ko boste štrudelj, ki je sladek na slan in zelenjavni način, pekoč in pikanten pa na chefovsko naročilo, še sami spekli. Tako preprosto, tako dobro in s takšno spremljavo, prava igra in šola okusov! Sladko-oreškasto-kostanjevemu nadokusu hrustljavega štrudlja smo kontrast, ki ga nadgradi, našli v ozimnici chefa Boruta Jovana (heartmade.si); jalapeno paprike so ravno prav pekoče, da jih sladko-pikantna marmelada iz bele čebule in timijana ukroti....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: Modra frankinja 2016, Albiana
 
Postopek
1

Sladki krompir in očiščeno bučo olupimo ter oboje grobo naribamo. V veliki ponvi segrejemo ghee maslo ter pražimo naribano bučo in krompir 5 do 6 minut. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom ter pustimo ohladiti.

2

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V ohlajeno zelenjavo zamešamo kremni sir in 50 g naribanega parmezana.

3

Na kuhinjsko krpo položimo list testa, ga premažemo s stopljenim maslom, nanj položimo drugi list, ga premažemo z maslom in pokrijemo s tretjim listom. Na spodnji rob testa po celi dolžini razporedimo zelenjavni nadev in ga nato s pomočjo krpe tesno zvijemo v zavitek.

4

Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj položimo zavitek, ga premažemo s preostalim maslom in potresemo s preostalim parmezanom. Zavitek pečemo v sredini pečice 25 do 30 minut oz. do zlato rjave barve.

5

Pečeni zavitek narežemo na kose in ga serviramo z vloženimi jalapeno paprikami in čebulno marmelado.

Oceni