Sestavine

  • 250 g belih belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa s pasijonko
  • sol
  • poper
  • Piment d'Espelette (francoski poper)
  • sveža bazilika
  • 250 g burrate (kremasta mozarella)

Uvod

Biti morajo iz slovenskih belušnih gomil, ker le iz njih so lahko tako sveži, da jih je potrebno le zelo tanko olupiti in nato še tanjše po dolgem narezati (nalistati). Vinaigrette je potem, seveda, iz najboljšega olivnega olja in s citrusno kislino pasijonkinega balzamičnega kisa. Če ga nimate, si pomagajte s kislino agrumov, limete, grenivke, limone, samo da ni solatni (vinski) kis, ki bi nežno belino belušev preveč skuhal. Morajo hrustati, da se burrata še lepše topi.

  • Kategorija: On zanjo, Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
  • Priporočeno vino: penina Brut zero 2014, Ščurek
 
Postopek
1

Beluše je olupil, jih po dolgem narezal na tanke rezine in naložil na krožnika.

2

Iz olja, balzamičnega kisa s pasijonko, soli in svežega mletega popra je zmešal marinado ter jo prelil preko narezanih belušev. Pustil jih je stati 10 minut

3

Burrato je razpolovil, jo položil na marinirane beluše, rahlo potresel s francoskim poprom (ali kajenskim poprom) in okrasil z listi bazilike.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)