Surovi beluši s citrusovim prelivom
Sestavine
- 250 g belih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa s pasijonko
- sol
- poper
- Piment d'Espelette (francoski poper)
- sveža bazilika
- 250 g burrate (kremasta mozarella)
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: penina Brut zero 2014, Ščurek
Postopek
1
Beluše je olupil, jih po dolgem narezal na tanke rezine in naložil na krožnika.
2
Iz olja, balzamičnega kisa s pasijonko, soli in svežega mletega popra je zmešal marinado ter jo prelil preko narezanih belušev. Pustil jih je stati 10 minut
3
Burrato je razpolovil, jo položil na marinirane beluše, rahlo potresel s francoskim poprom (ali kajenskim poprom) in okrasil z listi bazilike.
Oceni