Sestavine

  • 800 g svinjskega fileja
  • 2 žlici dijon gorčice
  • sol, poper
  • 3 žlice ocvrte čebule
  • 7 žlic panko drobtin
  • 2 jajci
  • 4 žlice moke
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 velika paradižnika
  • 4 žlice masla
  • 7 žlic oljčnega olja
  • 5 vejic timijana
  • 500 g stročjega fižola
  • 800 g krompirja
  • 150 ml mleka
  • 50 g naribanega parmezana
  • parmezan v kosu

Uvod

Japonci imajo radi tonkatsu, Italijani milanese, vsi pa dunajca. Zato smo od vsakega vzeli nekaj in dodali še po svoje. Fižol je s čebulo, krompirjev pire je s parmezanom, svinjski file pa je premazan najprej z gorčico, nato pa paniran v panko drobtinah. Ker je v zelenjavi veliko zelišč, v krompirju veliko umamija in na pikantnih zrezkih veliko hrustljavosti, se je potrebno resno zamisliti … Zakaj jemo vedno enake zrezke?!

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 985 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: Modra frankinja 2016, Albiana
 
Postopek
1

Fižol očistimo in ga v slani vodi skuhamo do mehkega. Stresemo ga na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.

2

Olupljeno čebulo prerežemo na polovico in narežemo na tanke trakove. Česen narežemo na tanke rezine. Paradižnika blanširamo, olupimo, razrežemo na četrtine, odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke. Timijan osmukamo.

3

V ponvi segrejemo 2 žlici olja in 2 žlici masla, dodamo čebulo in česen ter stekleno opražimo na srednji temperaturi. Dodamo narezani paradižnik in timijan ter dušimo na majhni temperaturi 5 do 7 minut. Vmešamo še fižol in začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

4

Olupljen in narezan krompir kuhamo do mehkega v slani vodi. Meso razrežemo na 1 cm debele medaljone, solimo in popramo ter vsak kos na eni strani premažemo z gorčico.

5

Ocvrto čebulo zmeljemo v blenderju in zmešamo s panko drobtinami. Jajci razžvrkljamo v globokem krožniku. Medaljone povaljamo v moki, stepenem jajcu in drobtinah.

6

V majhnem loncu zavremo mleko in vanj zamešamo naribani parmezan. Kuhani krompir pretlačimo s tlačilko za krompir, dolijemo mleko s parmezanom in vse skupaj temeljito premešamo, da dobimo gladek pire. Po potrebi ga solimo in popramo.

7

V veliki ponvi segrejemo preostalo olje in panirane medaljone zlato rjavo ocvremo na srednji temperaturi. Pred koncem pečenja v ponvi raztopimo preostalo maslo in pečeno meso pokapljamo z maslenim oljem. Nato jih poberemo iz ponve in odcedimo na kuhinjskem papirju.

8

Fižolovo omako previdno segrejemo. Na krožnike naložimo krompirjev pire, fižol s paradižnikom in ocvrte medaljone. Po krompirju nahobljamo še parmezan in takoj serviramo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)