Svinjski kare na žaru
Sestavine
- 1,5 kg svinjskega hrbta mangalice
- 60 ml olivnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 10 ml belega vina
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlička timijanovih lističev
- 3 sesekljani žajbljevi lističi
- 2 stisnjena stroka česna
- 1 žlička mletih gorčičnih semen
- 1/2 žličke čebule v prahu
- muškatni orešček
- 1/2 žličke soli
- mleti črni poper

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Stara brajda rdeče, 2009, Ščurek, jeroboam
Postopek
1
Olivno olje, limonov sok in vino zmešamo v majhni posodi. Dodamo preostale sestavine in pustimo stati 10 minut.
2
Svinjski hrbet obrišemo do suhega s kuhinjskim papirjem in ga nato premažemo z omako.
3
Žar segrejemo na srednjo temperaturo. Oglje damo na eno stran, pri plinskem žaru ugasnemo en gorilnik. Kare položimo na ugasnjeni del (stran od žerjavice) in ga pečemo indirektno 2 do 3 ure oz. dokler temperatura notranjosti v najdebelejšem delu ne znaša 65 stopinj.
4
Pečeni hrbet pustimo počivati 15 do 20 minut, nato ga narežemo na kotlete. Zraven serviramo rdeči fižol s papriko.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni