Svinjski ragu za testenine po azijsko
Sestavine
- 500 g mlete svinjine
- 2 žlici oljčnega olja
- 15 g svežega ingverja
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladkorja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica čili paste (npr. sambal oelek)
- 35 ml sojine omake
- 25 ml riževega kisa
- sol
- 2 žlici masla
- 220 g testenin (polžki, školjke)
- sveži koriander
Postopek
1
Ingver je olupil in drobno sesekljal. Olupljeni česen je narezal na tanke rezine. V široki ponvi je segrel olje in na srednji temperaturi pražil meso med mešanjem toliko časa, da je rahlo porjavelo.
2
V praženo meso je zamešal ingver, česen in sladkor ter pražil še 3 minute. Vmešal je paradižnikovo mezgo, pražil 1 minuto in dodal čili pasto, sojino omako, rižev kis in 250 ml vode. Vse skupaj je zavrel in kuhal na majhni temperaturi 35 minut oz. da se je omaka rahlo zgostila.
3
Testenine je skuhal na zob (al dente), jih odcedil in skupaj z maslom stresel v omako. Na majhni temperaturi je testenine kuhal še 1 minuto, jih potresel z lističi koriandra in takoj serviral.
Oceni