Svinjski tomahavk in chimichurri
Sestavine
- 4 svinjski tomahavki (Kodila)
- 2 paradižnika
- 1 majhna čebula
- 1 rumena paprika
- 2 majhna stroka česna
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica sesekljanega svežega origana
- 1 rdeči čili
- 3 žlice belega balzamičnga kisa
- 7 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- POTLAČENI KROMPIR
- 1 kg manjšega krompirja
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sesekljanega timijana
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Alter Extreme, Šumenjak
Za omako chimichurri paradižnika olupimo, odstranimo semena in ju narežemo na drobne kocke. Papriko očistimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo in česen zelo drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo.
V skodeli zmešamo narezano zelenjavo, peteršilj in origano, čili, balzamični kis, olje, sol in sveže mleti poper. Do serviranja chimichurri postavimo v hladilnik.
Krompir kuhamo v vreli slani vodi 20 do 25 minut, nato ga rahlo ohladimo in potlačimo z žlico, da poči. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V skodelici zmešamo olje, timijan in rožmarin ter solimo.
Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, naložimo potlačene krompirje, jih premažemo z zeliščnim oljem in postavimo v pečico za 20 do 25 minut, da se rahlo zapečejo.
Tomahavke opečemo na obeh straneh na vročem žaru in jih pečemo na srednji vročini še 3 minute na vsaki strani. Serviramo jih s pečenim potlačenim krompirjem, zelenjavnim chmichurrijem in paradižnikovo solato s kumaro.