Dimljena postrv, hren, šparglji
Sestavine
- 400 g dimljene postrvi
- bio limona
- sveži koper
- 3 žlice creme fraiche
- 3 žlice sladke smetane
- 1 žlica sveže naribanega hrena
- 2 trdo kuhani jajci
- šopek divjih špargljev
- kis
- drobnjak
- postrvji kaviar
- olivno olje
- sol, sveže mleti poper
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Brut prestige penina, Istenič
Postopek
1
Dimljeno postrv narežemo na majhne kocke in rahlo začinimo s poprom, soljo, koprom, žlico olja in nastrgano limonovo lupino. S pomočjo kovinskega obroča tatar oblikujemo v stolpiče.
2
Creme fraiche in sladko smetano stepemo do goste kreme, rahlo solimo in vmešamo naribani hren. Kremo naložimo po vrhu tatarja. Pred serviranjem jed okrasimo s kaviarjem.
3
Špargljem odlomimo spodnji oleseneli del in jih nato blanširamo v slani vodi 1 minuto. Odcejene prelijemo z mrzlo vodo in dobro osušimo. Iz kisa, olja in soli zmešamo preliv in vanj zamešamo drobno sesekljani jajci ter drobnjak. Na krožnike naložimo tatar in kuhane šparglje ter jih pokapljamo z jajčnim prelivom.
Oceni