Tatar orade s pokrovačami in salikornijo
Sestavine
- 120 g fileja orade brez kože
- 4 velike jakobove pokrovače
- 30 g salicornije
- 1 manjši kos vložene slane limone
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- cvetovi boreča

Postopek
1
File orade narežemo na majhne kocke. Salikornijo blanširamo v vreli vodi 20 sekund, stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Slano limono narežemo na majhne tanke trakove.
2
Zmešamo preliv iz oljčnega olja, limonovega soka, soli in sveže mletega popra. Vsako Jakobovo pokrovačo narežemo prečno na tanke rezine (2 mm). V ribji tatar zamešamo dve tretjini preliva in ga v obliki kroga naložimo na krožnike (uporabimo kovinski obroč). Nanj naložimo rezine jakobovih pokrovač, potresemo s slano limono in salikornijo ter pokapljamo s preostalim prelivom.
Oceni