Testenine z vietnamsko česnovo omako
Sestavine
- 4 žlice masla
- 7 strokov česna
- 3 žličke ostrigine omake
- 2 žlički sojine omake
- 1 žlička ribje omake
- 220 g testenin
- 25 g parmezana
- 200 g govedine za hitro pečenje
- 150 g kraljevih ostrigarjev
- 3 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 2 žlici kitajskega ali navadnega drobnjaka

Olupljeni česen zelo drobno sesekljamo ali stisnemo. V voku segrejemo 3 žlice masla, dodamo česen in ga pražimo na majhni vročini, da zadiši (a pazimo da ne porjavi). Dolijemo ostrigino, sojino in ribjo omako, premešamo in vok odstavimo s štedilnika.
Testenine skuhamo na zob (al dente) po navodilu na embalaži. S penavko jih poberemo iz vode, stresemo direktno v česnovo omako in dobro premešamo.
Gobe narežemo na manjše kose. V manjši ponvi segrejemo 1 žlico olja in 1 žlico masla, dodamo gobe in jih pražimo na srednji vročini nekaj minut, da rahlo porjavijo. Solimo in popramo. Govedino narežemo na trakove, na hitro opečemo v ponvi na preostalem olju ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Vok s testeninami postavimo nazaj na štedilnik, zvišamo temperaturo, vmešamo parmezan in mešamo s spatulo, da dobimo kremasto omako. Če je pregosta, dolijemo nekaj žlic vode od kuhanja testenin. Na ogreta krožnika naložimo testenine, meso in gobe ter potresemo z drobnjakom.