Sestavine

  • 4 žlice masla
  • 7 strokov česna
  • 3 žličke ostrigine omake
  • 2 žlički sojine omake
  • 1 žlička ribje omake
  • 220 g testenin
  • 25 g parmezana
  • 200 g govedine za hitro pečenje
  • 150 g kraljevih ostrigarjev
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 žlici kitajskega ali navadnega drobnjaka

Uvod

V San Franciscu, od koder je recept, je to omaka čez špagete. Nam se je zdelo to preveč preprosto, zato smo recept priredili za štiri roke. Vse skupaj je namreč gotovo v 15 minutah, zato je pomembno, da sta obe jedi gotovi hkrati in ostane več časa potem - da prijetno sita še malo posedita in skupaj razmišljata, kaj in kje bi našla še kaj sladkega po tako hitrih in preprostih testeninah. Tudi zato je dobro, da bonboniere ne pojeste takoj po rojstnem dnevu, temveč imate nekaj najljubših pralin vedno na rezervi.

Malloreddus so sušene testenine, iz durum pšenične moke in vode, v obliki malih njokov, značilne za Sardinijo (gnochetti sardi), kjer so obvezne za praznike in velika slavja.

Goveji obrezki ostanejo, ko iz večjega kosa režemo zrezke ali steake. Primerni so za hitro pečenje, za katero je najboljša posoda vok. Zato tudi azijsko začinjanje....

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Olupljeni česen zelo drobno sesekljamo ali stisnemo. V voku segrejemo 3 žlice masla, dodamo česen in ga pražimo na majhni vročini, da zadiši (a pazimo da ne porjavi). Dolijemo ostrigino, sojino in ribjo omako, premešamo in vok odstavimo s štedilnika.

2

Testenine skuhamo na zob (al dente) po navodilu na embalaži. S penavko jih poberemo iz vode, stresemo direktno v česnovo omako in dobro premešamo.

3

Gobe narežemo na manjše kose. V manjši ponvi segrejemo 1 žlico olja in 1 žlico masla, dodamo gobe in jih pražimo na srednji vročini nekaj minut, da rahlo porjavijo. Solimo in popramo. Govedino narežemo na trakove, na hitro opečemo v ponvi na preostalem olju ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

4

Vok s testeninami postavimo nazaj na štedilnik, zvišamo temperaturo, vmešamo parmezan in mešamo s spatulo, da dobimo kremasto omako. Če je pregosta, dolijemo nekaj žlic vode od kuhanja testenin. Na ogreta krožnika naložimo testenine, meso in gobe ter potresemo z drobnjakom.

Oceni