Tiramisu s konjakom
Sestavine
- 500 g mascarpone sira
- 5 rumenjakov
- 3 beljaki
- 90 g sladkorja
- 150 ml konjaka
- 150 ml sladke smetane
- 200 g baby piškotov
- 150 ml mrzle espresso kave
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 800 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ čas za hlajenje)
Rumenjake, 50 g sladkorja in 5 žlic konjaka zmešamo v skledi, jo postavimo na lonec, v katerem smo segreli malo vode (pozor, skleda se ne sme dotikati vroče vode) in nad soparo stepamo z metlico približno 5 minut do goste kreme. Skledo umaknemo z lonca in v kremo zamešamo mascarpone sir.
Beljake, ščepec soli in 40 g sladkorja stepemo v sneg. Sladko smetano prav tako stepemo. V jajčno kremo previdno zamešamo najprej sneg beljakov in nato še stepeno sladko smetano. Zmešamo kavo, preostali konjak in rjavi sladkor. V to mešanico namočimo tretjino piškotov, jih naložimo v servirno posodo, prekrijemo s tretjino kreme, postopek dvakrat ponovimo in zaključimo s kremo. Tiramisu postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Pred serviranjem ga potresemo s kakavom v prahu.