Tiramisu semifreddo zmrzlina
Sestavine
- 3 jajca
- 120 g sladkorja
- 200 ml marsale (likersko vino)
- 500 g mascarpone sira
- 150 g baby piškotov
- 120 ml močne espresso kave
- 5 žlic mandljevega likerja (Amaretto)
- kakav v prahu

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 10 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ 6 ur za hlajenje)
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. V kovinski skledi zmešamo rumenjake, 50 g sladkorja in 100 ml marsale. Postavimo jo na lonec z vrelo vodo in pazimo, da se ne dotika vode. Rumenjake stepamo z metlico nad soparo do svetle kreme. Skledo postavimo v mrzlo vodo in kremo med stepanjem ohladimo.
Beljake rahlo stepemo, dodamo preostali sladkor in stepamo toliko časa, da se sladkor raztopi. V jajčno kremo zamešamo mascarpone in nato previdno še sneg iz beljakov.
Model za terino (volumen 1,2 l) obložimo s prozorno folijo. V globokem krožniku zmešamo preostalo marsalo, kavo in liker.
V model damo plast mascarpone kreme in potresemo s kakavom. Šest piškotov namočimo v kavi in jih naložimo na kremo. Pokrijemo jih s plastjo kreme. Osem piškotov namočimo v kavi in jih naložimo na kremo. Pokrijemo s preostalo kremo in tiramisu postavimo v zamrzovalnik za najmanj 6 ur.
Pred serviranjem tiramisu zvrnemo iz modela, odstranimo folijo in ga pustimo stati 10 minut. Potresemo ga s kakavom in narežemo na rezine.