Tiramisu z jagodami
Sestavine
- 250 g mascarpone sira
- 2 rumenjaka
- 2 žlici marsale
- 1 beljak
- 40 g sladkorja
- 50 ml sladke smetane
- 100 g baby piškotov
- 75 ml mrzle esspresso kave
- 500 g jagod
- 30 ml jagodnega likerja

Rumenjaka, 20 g sladkorja in marsalo zmešamo v kovinski skledi, jo postavimo nad lonec, v katerem smo segreli malo vode (pozor, skleda se ne sme dotikati vroče vode) in nad soparo vse skupaj stepamo z metlico nekaj minut do goste kreme. Skledo umaknemo z lonca in v kremo zamešamo mascarpone sir.
Beljak, ščepec soli in preostali sladkor stepemo v sneg. Sladko smetano kremasto stepemo. V jajčno kremo previdno zamešamo najprej sneg in nato še stepeno sladko smetano.
300 g jagod narežemo na tanke rezine in mariniramo z jagodnim likerjem. Preostale jagode s paličnim mešalnikom pretlačimo v pire.
Baby piškote namočimo v kavi in eno plast naložimo v servirne kozarce. Obložimo z nekaj rezinami jagod, pokapljamo z jagodnim pirejem in pokrijemo s kremo. Postopek ponovimo tako, da je zgornja plast krema. Kozarce postavimo v hladilnik za 1 uro in tiramisu pred serviranjem obložimo z mariniranimi jagodami.