Sestavine

  • 250 g mascarpone sira
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici marsale
  • 1 beljak
  • 40 g sladkorja
  • 50 ml sladke smetane
  • 100 g baby piškotov
  • 75 ml mrzle esspresso kave
  • 500 g jagod
  • 30 ml jagodnega likerja

Uvod

Za tiramisu je ogromno receptov. Toda vsi, ki so brez smetanovega sira mascarpone, niso pravi, to ni tiramisu! Zato pa velja obratno – če je zraven mascarpone, je vse drugo potem stvar navdiha.

Ta jagodni tiramisu ima vse, kar mora imeti pravi tiramisu, le da je – lažji. In prav to je pri sladicah velikokrat najbolj pomembno; če so pretežke in preveč obilne, je greh pač prevelik. Recept za tiramisu, torej, da ne bo treba k spovedi.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Rumenjaka, 20 g sladkorja in marsalo zmešamo v kovinski skledi, jo postavimo nad lonec, v katerem smo segreli malo vode (pozor, skleda se ne sme dotikati vroče vode) in nad soparo vse skupaj stepamo z metlico nekaj minut do goste kreme. Skledo umaknemo z lonca in v kremo zamešamo mascarpone sir.

2

Beljak, ščepec soli in preostali sladkor stepemo v sneg. Sladko smetano kremasto stepemo. V jajčno kremo previdno zamešamo najprej sneg in nato še stepeno sladko smetano.

3

300 g jagod narežemo na tanke rezine in mariniramo z jagodnim likerjem. Preostale jagode s paličnim mešalnikom pretlačimo v pire.

4

Baby piškote namočimo v kavi in eno plast naložimo v servirne kozarce. Obložimo z nekaj rezinami jagod, pokapljamo z jagodnim pirejem in pokrijemo s kremo. Postopek ponovimo tako, da je zgornja plast krema. Kozarce postavimo v hladilnik za 1 uro in tiramisu pred serviranjem obložimo z mariniranimi jagodami.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)