Toast s tuno in stebelno zeleno
Sestavine
- 160 g tune v konzervi (v olivnem olju)
- 5 žlic majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička dijon gorčice
- 70 g stebelne zelene
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica kaper
- sol, sveže mleti poper
- kajenski poper
- 8 velikih rezin rženega kruha
- tanke rezine grojer sira
Postopek
1
Tunino odcedimo in natrgamo na manjše koščke. Odcejene kapre grobo sesekljamo. Stebelno zeleno očistimo in narežemo na zelo drobne kocke. V posodi zmešamo majonezo, 1 žlico olivnega olja (tunina), limonov sok, gorčico, peteršilj in narezano stebelno zeleno. Na koncu vmešamo še tunino ter začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom.
2
Štiri rezine kruha premažemo s tunino kremo, nanjo naložimo rezine sira in pokrijemo s preostalim kruhom. Sendviče položimo na ploščo ogretega toasterja, jih pokrijemo s pokrovom in pečemo do zlato rjave barve oz. da se sir stopi. Vsakega povprek prerežemo na polovico in takoj ponudimo.
Oceni