Topel sendvič, čvrsti jurčki
Sestavine
- 200 g svežih jurčkov
- 3 mlade čebule
- ciabatta kruh
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica masla
- 100 g kozjega sira
- 5 rumenih češnjevih paradižnikov
- 8 rdečih češnjevih paradižnikov
- sveži pehtran
- sol, sveže mleti poper
Jurčke očistimo in narežemo na ne pretanke rezine. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in maslo, dodamo narezane jurčke in jih pražimo nekaj minut, da rahlo porjavijo. Vmešamo drobno narezani pehtran, solimo in popramo ter preložimo na krožnik.
V isti ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popražimo mlado čebulo in paradižnike. Kozji sir naribamo. Ciabatto narežemo na rezine, jo naložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo v sredini pečice, da kruh rahlo porjavi.
Rezine kruha obrnemo in jih rahlo popečemo še po drugi strani. Nato jih obložimo s pečenimi jurčki, mlado čebulo in paradižniki, potresemo z naribanim sirom in postavimo v pečico za toliko časa, da se sir stopi. Ponudimo še vroče.