Sestavine

  • 400 g kuhane hobotnice
  • 150 g chorizo klobase
  • 1 majhen koromač
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 2 stroka česna
  • 50 ml oljčnega olja
  • 60 g majhnih oliv
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • Piment d'Espelette (ali čili v prahu)
  • sok 1 limone

Uvod

Sicer dvomimo, da vam bo ostalo kaj hobotnice, ko boste naredili enega od receptov, ki jih s hobotnico ponuja Šola okusov, saj se je dobremu lahko predati. Toda, ker se zadnje preda upanje, je to dobro upoštevati že ob nakupu. Torej, izberite tako veliko hobotnico, da se boste prvi dan vseeno predali, a zato bo okusno drugi dan tudi nadaljevanje. Kako dobri so lahko celo ”ostanki”!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 475 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Chorizo klobaso olupimo in narežemo na tanke rezine. Koromač očistimo, izrežemo trdi kocen in narežemo na tanke trakove. Paradižnike prerežemo na polovico. Papriko po dolgem prerežemo na polovico, očistimo in narežemo na tanke trakove. Olupljeni česen narežemo na zelo tanke rezine. Hobotnico narežemo na 3 cm velike kose.

2

V veliki ponvi segrejemo olje in na hitro opečemo najprej chorizo klobaso, nato dodamo česen, koromač in papriko ter pražimo nekaj minut. V zelenjavo zamešamo narezano hobotnico, pražimo 2 minuti ter dodamo še paradižnik in olive. Vse skupaj pražimo na srednji temperaturi 3 minute.

3

Začinimo s soljo, poprom in Pimentom d’Espelette ali čilijevim prahom. Vmešamo limonov sok in peteršilj ter serviramo še toplo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)