Sestavine

  • 400 g kuhane hobotnice
  • 150 g chorizo klobase
  • 1 majhen koromač
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 2 stroka česna
  • 50 ml oljčnega olja
  • 60 g majhnih oliv
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • Piment d'Espelette (ali čili v prahu)
  • sok 1 limone

Uvod

Sicer dvomimo, da vam bo ostalo kaj hobotnice, ko boste naredili enega od receptov, ki jih s hobotnico ponuja Šola okusov, saj se je dobremu lahko predati. Toda, ker se zadnje preda upanje, je to dobro upoštevati že ob nakupu. Torej, izberite tako veliko hobotnico, da se boste prvi dan vseeno predali, a zato bo okusno drugi dan tudi nadaljevanje. Kako dobri so lahko celo ”ostanki”!...

  • Kategorija: On zanjo, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 475 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Chorizo klobaso je olupil in narezal na tanke rezine. Koromač je očistil, izrezal trdi kocen in ga narezal na tanke trakove. Paradižnike je prerezal na polovico. Papriko je po dolgem prerezal na polovico, očistil in narezal na tanke trakove. Olupljeni česen je narezal na zelo tanke rezine. Hobotnico je narezal na 3 cm velike kose.

2

V veliki ponvi je segrel olje in na hitro opekel chorizo klobaso, dodal česen, koromač in papriko ter pražile še nekaj minut. V zelenjavo je zamešal narezano hobotnico, pražil 2 minuti ter dodal še paradižnike in olive. Vse skupaj je pražil na srednji temperaturi 3 minute.

3

Solato je začinil s soljo, poprom in Pimentom d’Espelette ali čilijevim prahom ter vanjo zamešal peteršilj in limonov sok.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)