Sestavine

  • 250 g mladega korenja
  • 300 g kolerabe
  • 300 g zelenih špargljev
  • sol
  • 2 vejici pehtrana
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 4 žlice oljčnega olja

Uvod

Riba ne potrebuje solate! Naše navade pa jo potrebujejo … Ta vozel preprosto razsekate tako, da solato skuhate in ste siti, riba pa je cela (na žaru).

Rešetke žara očistite do sijaja, nato pa jih ”razbelite” z vročino. Preden nanje položite z olivnim oljem premazanega pagarja (ali špara), z njim premažite tudi sijoče-vroče rešetke žara. Potem se ne bo prijel in s pečenim ribjim mesom boste na krožniku imeli tudi hrustljavo pečeno ribjo kožo.

Ob tako lepo pečeni ribi na žaru ni potrebna nobena druga priloga. Saj imate toplo zelenjavno solato!...

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 210 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Korenje olupimo, po dolgem prerežemo na polovico in prečno narežemo na 5 mm debele rezine. Olupljeno kolerabo narežemo na 1 cm debele rezine, jih prerežemo na polovico in poševno narežemo na 5 m debele kose. Šparglje olupimo na spodnji tretjini in narežemo na 5 cm dolge koce.

2

Pehtran osmukamo in drobno sesekljamo. V širokem loncu zavremo zelenjavno juho in 2 žlici olja, dodamo korenje in kolerabo ter dušimo na srednji temperaturi 8 do 10 minut oz. da je zelenjava še čvrsta.

3

Dodamo narezan šparglje, zavremo, solimo in kuhamo 2 minuti. Na koncu v zelenjavo zamešamo pehtran in preostalo olje ter serviramo še toplo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)