Topli kruhki s figami in pršutom
Sestavine
- 4 sveže fige
- 8 češnjevih paradižnikov
- 150 g smetanovega sira
- 80 g staranega kozjega sira (ali parmezana)
- 8 rezin belega kruha
- 8 rezin pršuta
- 25 g pinjol
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice olivnega olja
- sveža bazilika
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 575 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnike prerežemo po dolgem na polovico. Zmešamo marinado iz kisa, olja, soli in popra ter prelijemo preko paradižnikov. Solimo in popramo ter vmešamo drobno narezane liste bazilike. Pinjole opražimo v majhni ponvi brez maščobe. Fige narežemo na tanke krhlje.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj naložimo rezine kruha ter jih rahlo opečemo v pečici. Vmes jih enkrat obrnemo. Zmešamo smetanov sir in drobno naribani kozji sir ali parmezan. Rahlo opečene kruhke premažemo s sirovim namazom in jih postavimo nazaj v pečico za 7 do 10 minut, da sir rahlo porjavi.
Pečene kruhke obložimo s pršutom, nanj naložimo marinirane paradižnike in narezane fige, potresemo s pinjolami in takoj ponudimo.