Torta iz vetrca z lešniki in malinami
Sestavine
- 4 beljaki
- 250 g sladkorja
- 1/2 žličke vanilijeve arome
- 1/2 žličke kisa
- 125 g mletih lešnikov
- 250 g malin
- 200 ml sladke smetane
- sladkor v prahu

Pečico segrejemo na 180 stopinj (160 stopinj z ventilator funkcijo). Beljake penasto stepemo v mešalniku, po žlicah dodamo sladkor in počasi stepamo še 10 minut. V kremasti sneg vmepamo vanilijevo aromo in kis. Z lopatko v sneg previdno zamešamo še lešnike.
Dva modela za torto (premer 20 cm) obložimo s peki papirjem. Napolnimo z beljakovo maso, poravnamo s paleto in postavimo v pečico za 40 minut. Torta mora biti na vrhu hrustljava, v notranjosti pa mehka.
Obe torti rahlo ohladimo na rešetki, previdno odstranimo peki papir in pustimo v celoti ohladiti. Sladko smetano stepemo in z njo premažemo eno od obeh tort. Potresemo z malinami, pokrijemo z drugo torto in po vrhu ptresemo s sladkorjem v prahu.