Tortica mlečnega riža z malinami
Sestavine
- 70 g kokosovih kosmičev
- 60 g mlečne čokolade
- 300 ml mleka
- 100 ml kokosovega mleka
- sol
- 80 g riža (sorta za mlečni riž)
- 2 lista želatine
- 70 g sladkorja
- 200 ml sladke smetane
- 150 g zmrznjenih ali svežih malin
- 3 sveže pasijonke

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 635 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 50 minut (+ 4 ure za hlajenje)
Kokosove kosmiče zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe in eno žlico shranimo za dekoracijo. Čokolado narežemo, raztopimo v kozici na soparo in vanjo zamešamo 30 g opraženih kokosovih kosmičev.
Robove kovinskih servirnih obročev (premer 6 cm) obložimo s peki papirjem. Leseno desko oblečemo s prozorno folijo in nanjo postavimo pripravljene modelčke. V vsakega damo žlico čokoladne mase in jo dobro potlačimo ob dno. Postavimo v hladilnik, da se masa strdi.
Mleko, kokosovo mleko, ščepec soli in mlečni riž zavremo ter kuhamo na majhni temperaturi 30 minut, vmes večkrat premešamo. Želatino namočimo v mrzli vodi.
V vroči mlečni riž zamešamo 40 g sladkorja, preostale kokosove kosmiče in ožeto želatino. Riž pustimo ohladiti. Smetano trdo stepemo in jo previdno zamešamo v ohlajeni mlečni riž. Z njim napolnimo modelčke do vrha in jih postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.
50 g malin shranimo za dekoracijo. Preostale maline in sladkor zavremo in kuhamo 1 minuto. Pasijonke prerežemo na polovico, z žličko izdolbemo meso in peške ter zmešamo z malinami. Vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, pretlačimo skozi cedilo in ohladimo.
Tortice previdno iztisnemo iz modelčkov in jih naložimo na desertne krožnike. Prelijemo s sadno omako in potresemo s kokosovimi kosmiči.