Sestavine

  • 2 tortilji (premer 28 cm)
  • 125 g mocarele (neto)
  • 1 avokado
  • 1 žlica limonovega soka
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g dimljenega lososa
  • narezani drobnjak ali listi zimske čebule
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol
  • kajenski poper
  • 150 g grškega jogurta
  • posušeni origano

Uvod

Zakaj je pizza tako popularna? Zaradi testa ali nadeva? Če je zaradi prvega, potem si je zanj potrebno vzeti čas. Tukaj je recept za dobro domačo pizzo, za katero pa se je potrebno odločiti že včeraj … Kaj pa, če se nam mudi? In če ne gre za testo, temveč za nadev?

Potem se da tudi hitreje. S kupljenim testom za pizzo? Ne bomo kupovali nekaj, kar je toliko boljše, če naredimo sami! To je prvo pravilo Šole okusov! A pri tortiljah naredimo izjema. Še posebej, če iz njih naredimo pico!

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 572 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Cremant Bailly Lapierre chardonnay
 
Postopek
1

Mocarelo dobro odcedimo, narežemo na tanje rezine in jo osušimo s kuhinjskim papirjem. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnike narežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti paradižnika). Dimljeni losos narežemo na večje kose.

2

Avokado razpolovimo, odstranimo peško in ga olupimo. Povprek ga narežemo na 1 cm debele rezine. Prelijemo ga z limonovim sokom in žlico olja ter začinimo s soljo in kajenskim poprom.

3

Tortiljo premažemo s polovico grškega jogurta, potresemo z origanom in obložimo s polovico mocarele. Položimo jo na peki papir na pekaču in postavimo v pečico na spodnjo rešetko za 5 minut. Nato pekač prestavimo v sredino pečice in pečemo še 3 minute.

4

Na pečeno tortiljo naložimo polovico paradižnikov, polovico mariniranega avokada in polovico lososa. Potresemo z drobnjakom, razrežemo na štiri kose in takoj serviramo. Na enak način pripravimo še drugo tortiljo.

Oceni
1234 (1 votes, average: 4,00 out of 4)