Trska s čilijevo marmelado
Sestavine
- 20 g svežega ingverja
- 60 g šalotke
- 3 stroki česna
- 3 rdeči čiliji
- 2 žlici arašidovega olja
- 2 žlički sezamovega olja
- 4 žlice riževega vinskega kisa (mirin)
- 2 žlici ribje omake
- 120 g rjavega sladkorja
- 4 tanke mlade čebule
- sveži koriander
- 2 bio limeti ali limoni
- 800 g fileja trske
- solni cvet

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 390 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Ingver, šalotko in česen olupimo ter grobo narežemo. Čiliju odstranimo semenje. V blenderju drobno sesekljamo ingver, česen, šalotko in čili.
V manjši kozici segrejemo obe vrsti olja in pražimo sesekljano zelenjavo na majhni temperaturi 6 do 8 minut. Dodamo sladkor, mirin in ribjo omako, vse skupaj zavremo in kuhamo 3 do 4 minute oz. da se omaka zgosti. Čilijevo marmelado prelijemo v stekleni kozarec, ga zapremo in ohladimo.
Mlado čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje. Pečico segrejemo na 240 stopinj in pri tem vklopimo tudi funkcijo za žar. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj naložimo ribje fileje. Premažemo jih s čilijevo marmelado in pečemo v sredini pečice 5 minut.
Pred serviranjem fileje potresemo z narezano mlado čebulo in lističi koriandra. Odlična priloga je rizi bizi (kuhani riž z grahom).