Sestavine

  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 1/2 stroka česna
  • 2 limeti
  • 1 jajce
  • 20 g Dijon gorčice
  • sol, črni poper
  • 140 ml repičnega olja
  • 1 rdeči čili
  • 60 g rdeče čebule
  • 2 majhna avokada
  • 1 mango
  • 1/2 šopka koriandra
  • 50 ml oljčnega olja
  • 600 g sveže tune
  • solni cvet

Uvod

Razmišljali smo o tatarju tune, potem pa ugotovili, da je zanj potreben še enkrat dražji kos … Torej smo tuno le na hitro popekli, tatar pa naredili iz njene spremljave! Ker je bilo tako preprosto in hitro, nam je več časa ostalo za aioli, ki smo ga zato izboljšali s pečeno papriko. Na koncu smo ugotovili, da smo razmišljali o tuni, dobili pa sadno solato … A zato zdaj vemo, kaj vse (in kako dobro) se da narediti namesto tunovega tatarja!

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: penina Brut Rose, Bjana
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 250 stopinj. Majhen pekač obložimo z alu folijo, nanjo položimo papriki in ga postavimo v sredino pečice, da koža počrni. Pečeni papriki pokrijemo z mokrim kuhinjskim papirjem in ohladimo.

2

Papriki olupimo, po dolgem prerežemo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Česen olupimo in sesekljamo. Limeti stisnemo. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo.

3

Jajce, gorčico, 10 ml limetinega soka, sol in olje v blenderju ali s paličnim mešalnikom zmiksamo v čvrsto majonezo. Vanjo zamešamo papriko, česen in čili ter vse skupaj fino pretlačimo v gladko kremo.

4

Čebulo olupimo in narežemo na zelo drobne kocke. Avokada in mango olupimo in narežemo na 5 mm velike kocke. 30 ml oljčnega olja, preostali limetin sok in sol zmešamo v marinado.

5

V skledi previdno premešamo mango, avokado, čebulo, marinado in koriandrove lističe. Tuno narežemo na tri steake in premažemo s preostalim oljem.

6

Električno ploščo z žar površino močno segrejemo in tunove steake pečemo na vsaki strani 60 sekund. Potresemo jih s solnim cvetom, poševno narežemo na rezine in naložimo na servirne krožnike. Potresemo jih z mangovim tatarjem in rahlo prelijemo s pikantno majonezno omako.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)