Tunov namaz z jajci in kaprami
Sestavine
- 1 jajce
- 1 konzerva tune v olju (a 220 g)
- 1 žlica kaper
- 100 g kisle smetane
- sol, črni poper
- limonova lupina
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- Piment d'espelette (francoski mleti čili)

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 127 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
Jajce damo v lonec z mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 8 do 10 minut (odvisno od velikosti jajca). Kuhano prelijemo z mrzlo vodo in olupimo.
2
Tunino odcedimo in drobno sesekljamo. Kapre oplaknemo z mrzlo vodo, odcedimo in drobno narežemo. V skodeli zmešamo tunino, kislo smetano, kapre, sol, poper in nastrgano limonovo lupino.
3
Jajce drobno sesekljamo in vmešamo v kremo. Na koncu vanjo zamešamo še drobnjak in po vrhu potresemo s čilijem.
Oceni