Tunov tartar
Sestavine
- 400 g sveže tune (sashimi kvaliteta)
- 1 žlica pinjol
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlica sončničnih semen
- sol. 1 zavitek alfaalfa kalčkov
- 1 velik strok česna
- 1 žlica sakeja
- 1 žlica miso paste
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 2 žlici riževega kisa
- 2 žlici sezamovega olja
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
- Priporočeno vino: Sivi pinot 2019, Ščurek
Postopek
1
V skodelici je zmešal pinjole, sezamova semena, sončnična semena in ščepec soli. V večji skledi je zmešal sake, miso pasto, stisnjeni olupljeni česen, sojino omako, sladkor, rižev kis in sezamovo olje v marinado.
2
Tuno nje narezal na zelo drobne kocke, jih stresel v marinado, dodal polovico semen in dobro premešal. Na krožnike je potresel alfaalfa kalčke, nanje porazdelil tunov tartar in potresel s preostalimi semeni.
Oceni