Vinski šodo z grozdjem in orehi
Sestavine
- 75 g orehov
- 100 g moke
- 125 g sladkorja
- 50 g mrzlega masla
- 250 g belega grozdja brez pešk
- 3 rumenjaki
- 100 ml belega vina

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 550 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Orehe fino zmeljemo in jih z moko, 50 g sladkorja in mrzlim maslom hitro zgnetemo v velike drobtine. Potresemo jih na peki papir na pekač in pečemo v sredini pečice 7 do 8 minut. Pustimo jih ohladiti.
2
Grozdje umijemo in večje prerežemo na polovico. V servirne kozarce izmenično naložimo grozdje in orehov drobljenec.
3
V skledi z metlico zmešamo rumenjake, preostali sladkor in vino. Postavimo jo nad lonec z vročo vodo in stepamo nad soparo najmanj 5 minut.
4
S tako pripravljeno jajčno kremo prelijemo grozdje in orehov drobljenec v kozarcu in takoj serviramo.
Oceni