Sestavine

  • 600 g višenj
  • DROBLJENEC
  • 200 g masla
  • 280 g moke
  • 15 g kakava v prahu
  • 150 g sladkorja
  • 30 g čokoladnih kapljic
  • SKUTIN NADEV
  • 3 jajca
  • 75 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 250 g puste skute
  • 250 g mascrapone sira
  • 1/2 zavitka praška za vanilijev puding
  • 50 ml češnjevega žganja

Uvod

Včasih je jedem težko dati ime. Ni čudno, da jim dajajo fantazijska imena, iz katerih se ne da ničesar razbrati. Na mizi pa potem presenečenje … Če bi navedli vse, kar naredi to višnjevo pecivo tako dobro, bi bilo ime daljše od tega opisa. Mascarpone sir ni rezerviran le za tiramisu. Puding ni le sladica iz vrečke za ne-kuharje. Drobljenec ni le drobir, pa čeprav se drobi … Vse z enim namenom – da bo pecivo tako sočno, da ga bo prehitro zmanjkalo!

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 15 kosov
  • Hranilna vrednost: 349 kcal/kos
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 30 minut
 
Postopek
1

Višnje umijemo in izkoščičimo. V kozici na majhni vročini stopimo maslo. V skledi zmešamo moko in kakav v prahu, dodamo stopljeno maslo in sladkor ter z rokami zgnetemo v drobtine.

2

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kvadratni model za peko (23 x 23 cm) dobro namastimo. Na dno potresemo polovico čokoladnega drobljenca in ga s prsti pritisnemo ob dno. Model postavimo v ogreto pečico na spodnjo rešetko za 10 minut.

3

Medtem jajca, sladkor, ščepec soli in vanilijev sladkor stepamo 10 minut do goste kreme. V jajčno kremo zamešamo skuto, mascarpone in prašek za puding. Na koncu v kremo zamešamo še češnjevo žganje.

4

V preostali čokoladni drobljenec zamešamo čokoladne kapljice. Na pečeno testo porazdelimo skutino kremo in potresemo z višnjami ter drobljencem. Pecivo pečemo v sredini pečice 40 minut. Ohladimo ga na rešetki, odstranimo obod in ga narežemo na manjše kocke.

Oceni