Višnjevo pecivo s čokoladnim drobljencem
Sestavine
- 600 g višenj
- DROBLJENEC
- 200 g masla
- 280 g moke
- 15 g kakava v prahu
- 150 g sladkorja
- 30 g čokoladnih kapljic
- SKUTIN NADEV
- 3 jajca
- 75 g sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 250 g puste skute
- 250 g mascrapone sira
- 1/2 zavitka praška za vanilijev puding
- 50 ml češnjevega žganja
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 15 kosov
- Hranilna vrednost: 349 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 30 minut
Višnje umijemo in izkoščičimo. V kozici na majhni vročini stopimo maslo. V skledi zmešamo moko in kakav v prahu, dodamo stopljeno maslo in sladkor ter z rokami zgnetemo v drobtine.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kvadratni model za peko (23 x 23 cm) dobro namastimo. Na dno potresemo polovico čokoladnega drobljenca in ga s prsti pritisnemo ob dno. Model postavimo v ogreto pečico na spodnjo rešetko za 10 minut.
Medtem jajca, sladkor, ščepec soli in vanilijev sladkor stepamo 10 minut do goste kreme. V jajčno kremo zamešamo skuto, mascarpone in prašek za puding. Na koncu v kremo zamešamo še češnjevo žganje.
V preostali čokoladni drobljenec zamešamo čokoladne kapljice. Na pečeno testo porazdelimo skutino kremo in potresemo z višnjami ter drobljencem. Pecivo pečemo v sredini pečice 40 minut. Ohladimo ga na rešetki, odstranimo obod in ga narežemo na manjše kocke.