Vitlof, šitake, leča in burrata
Sestavine
- 150 g gob šitake
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 1 žlica sherry kisa (ali rdečega vinskega kisa)
- kajenski poper
- 1 burrata
- 2 večji glavi vitlofa
- 3 žlice masla
- 1 žlica medu
- 50 ml suhega vermuta
- 50 g kuhane črne leče
- 8 kukmvatov
- sol, poper
Šitake narežemo na manjše kose. Olupljeni česen in rožmarinove lističe drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in gobe pražimo na močni vročini nekaj minut, da porjavijo. Solimo in popramo, dodamo česen in rožmarin ter pražimo še 1 minuto. Dolijemo kis in ponev odstavimo s štedilnika.
Vitlof narežemo na četrtine. V veliki ponvi segrejemo maslo in med, vanjo naložimo narezani vitlof in pečemo na srednji vročini, da na obeh straneh rahlo porjavi. Začinimo s soljo in kajenskim poprom, dolijemo vermut, zavremo in ponev odstavimo s štedilnika.
Kumkvate narežemo na tanke rezine in odstranimo peške. Na krožnike naložimo gobe in pečeni vitlof. Potresemo z lečo, narezanimi kumkvati in natrgano burrato ter prelijemo s sokom od pečenja.