Vitlof v medeni omaki
Sestavine
- 40 g masla
- 6 glav belgijskega radiča (vitlof)
- 4 žlice medu
- sol
- črni poper
- 1 kg mokastega krompirja
- 80 ml mleka
- 80 g kisle smetane
- 2 žlici masla s tartufi
- 100 g cheddar sira
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- ocvrta čebula (opcija)

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 695 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Zweigelt 2011, Marof
Krompir olupimo, narežemo na kocke, ga stresemo v slano vodo, zavremo in kuhamo pokrito na majhni temperaturi 20 do 25 minut. Sir drobno naribamo.
Belgijski radič po dolgem prerežemo na polovico in previdno izrežemo trdi kocen. V široki ponvi segrejemo maslo, dodamo radič s prerezano stranjo navzdol in dušimo pokrito na majhni temperaturi 7 minut, vmes ga obrnemo. Dodamo med, solimo in popramo ter dušimo še 15 minut.
V majhnem lončku zavremo mleko. Krompir dobro odcedimo in ga skupaj s tartufovim maslom pretlačimo s tlačilko za krompir. Vmešamo vroče mleko, kislo smetano in naribani sir ter pire po potrebi solimo.
Na vroče krožnike naložimo pečeni vitlof z omako in krompirjev pire ter ga potresemo z drobnjakom in po želji z ocvrto čebulo.