Wellington z gobami in kostanji
Sestavine
- 600 g rjavih šampinjonov
- 9 žlic oljčnega olja
- 3 šalotke
- 3 stroki česna
- 220 g vakumiranih kostanjev (kuhani in olupljeni)
- 3 žlice drobtin
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- 2 zavitka svežega listnatega testa
- 1 jajce
- 4 glave belgijskega radiča
- 2 pomaranči
- 30 g opraženih orehov
- sok 1/2 limone
- 1 žlica jabolčnega kisa
- sol, poper

Šampinjone narežemo na 5 mm velike kocke. Šalotke olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in stisnemo. Kostanje grobo sesekljamo.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in šalotko pražimo na majhni vročini 10 minut. Dodamo česen, pražimo 30 sekund in ponev odstavimo s štedilnika. V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo polovico narezanih gob in jih pražimo na srednji vročini 5 do 7 minut, da povre vsa tekočina. Postopek ponovimo z 2 žlicama olja in preostalimi gobami.
V večji skledi zmešamo pražene gobe, šalotko, peteršilj, drobtine in kostanje ter krepko začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
Razvijemo en zavitek listnatega testa in ga položimo na peki papir v pekaču. V sredino testa stresemo gobovo mešanico po dolžini in jo z rokami oblikujemo v valj. Strani okrog nadeva premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Drugi zavitek testa razvijemo in ga položimo na testo z nadevom. Testo krepko stisnemo z vseh strani, da zapremo nadev. Robove zvijemo proti nadevu in ga s prsti učvrstimo. Vse skupaj premažemo s preostalim jajcem in testo na vrhu večkrat prebodemo z vilico, tako da bo lahko odvečna para uhajala pri pečenju.
Pekač postavimo v sredino pečice za 20 do 25 minut. Medtem za solato očistimo belgijski radič in večje kose natrgamo. Pomaranči filiramo. Zmešamo marinado iz preostalega olja, limonovega soka, kisa, soli in popra. Prelijemo po belgijskem radiču, previdno zmešamo in ga razdelimo v štiri krožnike. Potresemo s pomarančnimi fileji in orehi. Wellington štruco narežemo na rezine in serviramo s solato.