Wonton z mletim mesom in porom
Sestavine
- 300 g mletega mesa
- 120 g majhnega pora
- 20 g ingverja
- 2 stroka česna
- 1 rumenjak
- 3 žlice hoisin omake
- 3 žlice drobtin
- 1/2 žličke rjavega sladkorja
- sol, poper
- 1 žlica arašidovega olja
- 1 zavitek lističev testa (wonton)
- 1 žlica narezanega drobnjaka

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 505 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 45 minut
Por je očistil, po dolgem prerezal na polovico in kose narezal na tanke rezine. Olupljeni česen in ingver je drobno sesekljal.
V majhni ponvi je segrel olje in por stekleno opražil. Začinil ga je s soljo in poprom ter rahlo ohladil.
Mleto meso, por, česen, ingver, rumenjak, hoisin omako in drobtine je dobro pregnetel. Maso je nato krepko začinil s soljo in poprom.
Na vsak list testa je dal zvrhano žličko nadeva in ga oblikoval v wonton, kitajski žlikrof. V velikem loncu je zavrel govejo juho (instant), vanjo stresel wontone in jih kuhal na majhni temperaturi 5 minut.
S penavko jih je pobral iz juhe in naložil na ogreta krožnika. Potresel je z drobnjakom in zraven serviral slivov čatni in čilijevo olje.