Žametna omaka z vloženimi limonami
Sestavine
- 35 g moke
- 1 vložena solna limona
- 55 g masla
- 1 bio limona
- 80 g šalotke
- 10 g sladkorja
- 400 ml ribjega fonda (ali zelenjavne jušne osnove)
- 100 ml sladke smetane
Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Postopek
1
Solno limono razrežemo na štiri kose, odstranimo sadno meso in lupino narežemo na majhne kocke.
Za masleno moko 35 g moke zgnetemo s 35 g mehkega masla. Olupljeno šalotko drobno sesekljamo.
Limono umijemo z vročo vodo, nastrgamo lupino in jo nato stisnemo.
2
V majhnem loncu segrejemo 20 g masla in šalotko stekleno opražimo. Potresemo s sladkorjem, dolijemo 2 žlici limonovega soka in ribji fond ter zavremo. Vmešamo masleno moko in omako kuhamo 10 minut. Dodamo sladko smetano in limonovo lupino ter kuhamo še 5 minut.
3
Omako zmiksamo z paličnim mešalnikom in precedimo. Pred serviranjme limonovo omako rahlo segrejemo in vanjo zamešamo limonove kocke.
Oceni