Zdrobov crème brûlée in robide
Sestavine
- 500 ml mleka
- 3 listi želatine
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- 70 g pšeničnega zdroba
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici oranžnega likerja
- 4 žlice finega rjavega sladkorja
- 250 g robid
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 1 žlička jedilnega škroba

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 459 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ čas za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi. Sladko smetano stepemo in shranimo v hladilniku. Zavremo mleko in 30 g sladkorja. Z metlico vmešamo zdrob in kuhamo na srednji temperaturi 3 minute. Ločimo jajci in rumenjaka zamešamo v kuhani zdrob ter malce ohladimo.
V lončku segrejemo pomarančni liker, v njem raztopimo ožeto želatino in zamešamo v zdrob. Postavimo v hladilnik za 10 minut. Beljaka s preostalim sladkorjem kremasto stepemo.
V ohlajeni zdrob z lopatko izmenično vmešamo stepeno sladkor smetano in beljakov sneg. Napolnimo modelčke ( a 150 ml), jih pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik preko noči.
200 g robid, kokosov sladkor in limonov sok zavremo v kozici in kuhamo na majhni temperaturi toliko časa, da malce razpadejo. Jedilni škrob gladko razmešamo v žlici mrzle vode in z njim zgostimo robidov kompot.
Tik pred serviranjem zdrobovo kremo potresemo z rjavim sladkorjem in karameliziramo z gorilnikom. Ponudbimo z robidovim kompotom in preostalimi svežimi robidami.