Zdrobov puding s karamelo in janežem
Sestavine
- 1 žlička sladkih janeževih semen
- 500 ml mleka
- 90 g pšeničnega zdroba
- 3 žlice karamelne kreme (dulche de leche)
- 2 jajci
- 30 g sladkorja
- 1 žlička sveže ali posušene limonine lupine
- 5 listov želatine
- 2 žlici limonovega soka
- sol
- 200 ml sladke smetane
- 6 žlic tekoče breskove marmelade
- sveže borovnice

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 332 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut (+ čas za hlajenje)
Janeževa semena opražimo v ponvi brez maščobe in jih fino zdrobimo v možnarju. Zavremo mleko, zdrobljeni janež in karamelno kremo. V mleko stresemo zdrob in med stalnim mešanjem kuhamo na majhni vročini 5 minut. Želatino namočimo v mrzli vodi.
Kuhani zdrob stresemo v večjo skledo in vanj zamešamo rumenjaka in limonino lupino ter pustimo rahlo ohladiti. V majhni kozici rahlo segrejemo limonov sok, v njem raztopimo ožeto želatino in jo temeljito zamešamo v zdrob.
Beljaka in ščepec soli stepemo v sneg, dodamo sladkor in stepamo še 2 minuti. Sladko smetano stepemo. V zdrobovo maso z metlico zamešamo tretjino smetane, preostalo smetano in sneg pa vmešamo previdno s spatulo, da v masi ostane dovolj zraka.
Modelčke oplaknemo z mrzlo vodo, napolnimo z zdrobovo maso, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik preko noči. Pred serviranjem rob kreme ločimo z ostrim nožem od modelčka. V posodo nalijemo vročo vodo in modelčke na hitro potopimo vanjo. Kremo stresemo na servirne krožnike in okrasimo z breskovo marmelado in borovnicami.