Zdrobovi mafini z limono
Sestavine
- 180 g mehkega masla
- 220 g sladkorja
- 1 bio limona
- 1/ žličke limonove lupine
- 80 ml limonovega soka
- 150 g mletih mandljev
- 3 jajca
- 105 g pšeničnega zdroba
- 1 žlička pecilnega praška
- sol

Uvod
- Kategorija: Jesen, Pomlad, Zima
- Količina: 12 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi modelčki.
Maslo, 170 g sladkorja, limonovo lupino in ščepec soli stepamo v mešalniku s ploščatim nastavkom 3 minute na veliki hitrosti. Vmešamo mandlje in jajca eno za drugim.
Nato preklopimo na majhno hitrost ter vmešamo zdrob in pecilni prašek. Na koncu dodamo še 20 ml limonovega soka. Limono narežemo na 12 zelo tankih rezin.
S testom napolnimo pripravljene mafin modelčke in na vrh vsakega položimo rezino limone. Pečemo jih v sredini pečice 25 do 30 minut.
Medtem pripravimo limonov sirup. Zavremo preostali limonov sok in sladkor ter kuhamo 2 do 3 minute. Še vroče mafine pokapljamo z limonovim sirupom in ohladimo na rešetki.