Sestavine

  • 2 žlici blanširanih olupljenih mandljev
  • 1 majhen strok česna
  • 1 šopek bazilike (40 g listov)
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 80 do 100 ml oljčnega olja
  • sol poper

Uvod

Zelena omaka kot pesto je nepogrešljiva priloga pikniku in žaru, saj združuje najboljše obojega, zeliščnost zelene omaka in strukturo pesta....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 6 do 8 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Mandlje opražimo v ponvi brez maščobe, ohladimo in grobo sesekljamo. V možnar stresemo sesekljane mandlje, olupljeni česen in malo soli ter vse skupaj fino zdrobimo.

2

Dodamo grobo narezane liste bazilike in vse skupaj pretlačimo v gladko pasto. Vanjo zamešamo še parmezan in mešanjem dolivamo olje, da dobimo kremasti pesto. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

Oceni