Sestavine

  • 3 sardelni fileji v olju
  • 2 stroka česna
  • 75 ml oljčnega olja
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica sesekljane mete
  • 1 žlica vloženih kaper
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper

Uvod

Pri mesu z žara, če je v večjem kosu in ni z Balkana, je salsa verde omaka nenadomestljiva. Tudi zato, ker jo je tako enostavno pripraviti in ker zanjo pravzaprav ni enega in edinega zveličavnega recepta. Razen tega, da mora biti zelena …, kar je vsaj pri nas najlažje ustvariti s peteršiljem.

A vseeno, morda pa ne boste hoteli preveč eksperimentirati. V tem receptu je, namreč, vse tisto, kar se tako poda k mesu, ki ni le iz fileja, in ima zato več ugriza. Takšno meso potrebuje ”tretjo dimenzijo”, ki ga nadgradi, poglobi, razširi, ne potrebuje pa nobenih drugih prilog, ker bi le motile. Meso, torej, a s pomočjo zelene omake s toliko okusi! Zato sardelni fileji, kapre, česen, meta, ne le olje, peteršilj, sol in poper.

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: za 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Olupljeni česen in sardelne fileje je drobno narezal. V blenderju je fino sesekljal vse sestavine ter na koncu omako začinil s soljo in poprom. Do uporabe jo je shranil pokrito s prozorno folijo v hladilniku.

Oceni