Zelenjavna pečenka in jogurt s tahinom
Sestavine
- 400 g manjšega sladkega krompirja
- 300 g rdeče pese
- 1/2 majhne vložene limone (v soli)
- 2 stroka česna
- 1 žlička začimbe Garam Masala
- 4 žlice oljčnega olja
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici sezamove paste (tahin)
- 1 žlička javorjevega sirupa
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 1/2 žličke čilijevih kosmičev

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 720 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Krompir in rdečo peso olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Olupljeni česen stisnemo. Slano limono drobno sesekljamo in zmešamo s česnom, garam masalo, soljo in 1 žlico tekočine od vložene limone.
2
Polijemo po narezani zelenjavi, dobro premešamo in stresemo na pekač obložen s papirjem za peko. Zelenjavo poravnamo in pekač postavimo na drugo rešetko od spodaj za 35 do 40 minut. Vmes zelenjavo premešamo.
3
V servirni skodeli zmešamo jogurt, sezamovo pasto, javorjev sirup in limonov sok. Začinimo s soljo in čilijevimi kosmiči. Priloga je lahko zimska solata ali solata iz puntarelle oz. belušne cikorije (slika).
Oceni