Zelje (cole slaw) z žara
Sestavine
- 1 mlado zelje (ca. 500 g)
- 2 korenja
- 3 mlade čebule
- 3 žlice majoneze
- 1 žlička gorčice
- 150 g grškega jogurta
- 2 - 3 žlice limonovega soka
- 1 žlica tabasco omake
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol, poper
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 230 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut (+ 20 minut za mariniranje)
Postopek
1
Zelje razrežemo na četrtine in ga na prerezanih straneh premažemo z oljem. Položimo ga na alu folijo s premazano stranjo navzdol ter pečemo pokritega na žaru 20 do 25 minut. Vmes zelje večkrat obrnemo.
2
Majonezo, gorčico, jogurt, limonov sok, tabasco in kis zmešamo v solatni preliv ter začinimo s soljo in poprom. Ohlajenemu zelju odstranimo morebitne zažgane liste, izrežemo trdi kocen in zelje narežemo na zelo tanke trakove ter zmešamo s prelivom.
3
Korenje olupimo in grobo nastrgamo. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. Oboje skupaj s peteršiljem zamešamo v zelje. Še enkrat solimo in popramo ter pred serviranjem zelje pustimo stati 20 minut.
Oceni