Zimska enolončnica s toskanskim ohrovtom
Sestavine
- 300 g toskanskega ohrovta
- 200 g salsiccie (ali chorizo klobase)
- 130 g rumene čebule
- 1 velik strok česna
- 1 zeleni pekoči feferon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- 400 g pasiranega paradižnika
- 1 l zelenjavne juhe (instant)
- 100 g kimčija s tekočino
- 300 g kuhane čičerike (konzerva)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 511 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Salsiccio ali chorizo olupimo in narežemo na 5 mm debele rezine. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Česen narežemo na tanke rezine. Ohrovt umijemo in narežemo na 3 cm debele trakove. Feferon narežemo na tanke kolobarje.
V širokem loncu segrejemo olje in pečemo narezano klobaso 5 minut na srednji vročini. Nato jo poberemo iz lonca in shranimo na krožniku. V lonec stresemo čebulo, česen in feferon ter pražimo 1 minuto. Dodamo ohrovt, solimo in popramo ter pražimo na srednji vročini 3 minute.
Zalijemo z juho, dodamo pasirani paradižnik, zavremo in kuhamo odkrito na srednji vročini 10 minut. Čičeriko stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo. Nato jo zamešamo v enolončnico in kuhamo še 10 minut. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodamo še pečeno klobaso. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem.