Sestavine

  • 300 g toskanskega ohrovta
  • 200 g salsiccie (ali chorizo klobase)
  • 130 g rumene čebule
  • 1 velik strok česna
  • 1 zeleni pekoči feferon
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper
  • 400 g pasiranega paradižnika
  • 1 l zelenjavne juhe (instant)
  • 100 g kimčija s tekočino
  • 300 g kuhane čičerike (konzerva)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Uvod

Ko je zunaj tako mrzlo, mora biti znotraj, v prostoru in želodcu, vroče! Takrat se zato vedno spomnimo, kajne, na enolončnico. Katera je danes na vrsti? Samo ne spet ista kot zadnjič, prosim, kajti enolončnice so zato tako preproste, da so lahko čim bolj različne. Tokrat, torej, s toskanskim, črnim ohrovtom, ker je ravno zdaj na tržnicah, s čičeriko, ker mora biti enolončnica gosta in nasitna, ter s klobaso, ki je lahko italijanska pečenica salsiccia, španski pikantni chorizo ali naša kranjska ali vaša druga domača prekajena klobasa za kuhanje, da bo njen vonj stopil sveče, ki se spuščajo z žlebov.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 511 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Salsiccio ali chorizo olupimo in narežemo na 5 mm debele rezine. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Česen narežemo na tanke rezine. Ohrovt umijemo in narežemo na 3 cm debele trakove. Feferon narežemo na tanke kolobarje.

2

V širokem loncu segrejemo olje in pečemo narezano klobaso 5 minut na srednji vročini. Nato jo poberemo iz lonca in shranimo na krožniku. V lonec stresemo čebulo, česen in feferon ter pražimo 1 minuto. Dodamo ohrovt, solimo in popramo ter pražimo na srednji vročini 3 minute.

3

Zalijemo z juho, dodamo pasirani paradižnik, zavremo in kuhamo odkrito na srednji vročini 10 minut. Čičeriko stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo. Nato jo zamešamo v enolončnico in kuhamo še 10 minut. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodamo še pečeno klobaso. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem.

Oceni