Zvitki jajčevcev z rikoto in feto
Sestavine
- ZVITKI IZ JAJČEVCEV
- 2 srednje velika jajčevca
- sol, poper
- 4 žlice olja oljne ogrščice
- 150 g rikote
- 1 rumenjak
- 100 g feta sira
- 70 g naribanega parmezana
- PARADIŽNIKOVA OMAKA
- 2 večji šalotki
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g zrelih paradižnikov
- rjavi sladkor
- 2 lovorova lista
- 1 cimetova palčka
- 1/2 žličke zdrobljenih koriandrovih semen
- 30 g rozin
![](https://www.solaokusov.si/wp-content/uploads/2015/03/vivi-logo-dark.png)
Uvod
Pohitimo! Preden jesen dokončno prežene jajčevce, paradižnik in sonce. Zato je tudi jed takšna, sončna, sočna, zelenjavna in hitra. Zvitke jajčevcev z mesom že poznamo, jajčevci in paradižnik s parmezanom so kot parmigiana poletna stalnica, zato nam za popolno zbirko manjka le še ta recept.
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 30 minut
Jajčevce po dolgem narežemo na 7 mm debele rezine, jih posolimo in opečemo v ponvi na vročem olju do svetlo rjave barve. Pečene jajčevce dobro odcedimo na kuhinjskem papirju.
Paradižnike narežemo na majhne kocke. Šalotko in česen drobno sesekljamo ter stekleno opražimo na oljčnem olju. Dodamo narezane paradižnike, krepki ščepec sladkorja, lovor, cimet in koriandrova semena ter kuhamo na majhni vročini 30 minut. Omako začinimo s soljo, sveže mletim poprim in kajenskim poprom, dodamo rozine in kuhamo še 5 minut.
Pečicos egrejemo na 180 stopinj (z venilatorjem). Rikoto, rumenjak in 30 g parmezana zmešamo ter solimo in popramo. Feto narežemo na 12 enako velikih palčk.
Vsako rezino jajčevca premažemo z žlico rikote, nanjo položimo feto in zvijemo. V ognjevarno posodo porazdelimo paradižnikovo omako, nanjo naložimo rulade, jih potresemo s preostalim parmezanom in pečemo v sredini pečice 30 minut.