Izidor Kržišnik

Datum rojstva:17. 1. 1992

Izobrazba: gastronomski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija:
Gostom želim predstaviti predvsem slovensko kuhinjo, slovenske sestavine, tradicionalne jedi pripravljene s sodobnimi tehnikami in po načelu “zero waste”, obuditi želim sestavine, ki so nekoliko pozabljene… Kot mlad kuhar izhajam predvsem iz lokalnega okolja, ki me navdihuje in motivira.

Največji kuharski/gostinski uspehi:

  • Certifikat- Španija
  • Udeležba na GTZ 4 krat (1xzlata, 1x srebrna, 2xbron)
  • Gostilna išče šefa 2012, pop tv – pomočnik
  • Tekmovanje World Skills Europe December 2016 tekmovanje mladih do 25let v vseh poklicih, 2 mesto v sloveniji, 2 točki do medalje odličnosti

Najljubša sestavina: artičoke

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: gnetenje kruha

Najboljši chef: Mauro Colagreco

Najboljša restavracija na svetu: Mirazur