Leon Pintarič

Datum rojstva: 16. 12. 1994

Izobrazba: Gastronomski tehnik, Kuhar

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija:
Moje vodilo: lahko, sveže, mladostno in tradicionalno / katero posodobim na svoj način. Želim se povezati z lokalnimi proizvajalci živil, enako tudi z proizvajalci ekoloških pridelave, da skupaj ustvarimo odlično zgodbo našega okolja in ga predstavimo našim gostom.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Najbolj sem vesel ko je gost zadovoljen, se rad vrača  in pripelje še nove goste.

Najljubša sestavina: sol

Najljubša jed: vse na žlico

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: pečenje na odprtem ognju

Najboljši chef: moja prababica

Najboljša restavracija na svetu: Eleven Madison

Kratek življenjepis:
Rodil sem se v gostilniški družini in prvi koraki v profesionalni kuhinji so se zaceli že v osnovni šoli. Velikokrat sem že takrat pomagal čez vikend. Potem sem se odločil za srednja gostinsko šolo in po končanju sem se zaposlil na Dunaju v restavraciji Fabios in v Steirerecku. V obeh sem pridobil veliko izkušenj, reda in discipline.

Moja želja je bila, da se pridružim kolektivu v naši gostilni in predvsem da dobim še nekaj “okusa” in znanja moje prababice. Ona mi je dala veliko odličnih napotkov in sem ji zelo hvaležen. Zelo rad raziskujem stare recepte in jih poskušam posodobiti, pomladiti in jih tako ponuditi našim gostom.