Tilen Ukmar

Datum rojstva: 19. 6. 1993

Izobrazba: Kuharski pomočnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija:
“Ustvariti okusno, brez napihovanja in poveličevanja. Govori naj krožnik sam zase.”

Največji kuharski/gostinski uspehi: Pomazani krožniki.

Najljubša sestavina: Jajce.

Najljubša jed: Krofi stare mame.

Najljubši kuharski pripomoček: Roke.

Najljubša kuharska tehnika: Dušenje.

Najboljši chef: Peter Patajac, Jurij Daolio.

Najboljša restavracija na svetu: Doma pri mami.

Kratek življenjepis:

V prvi službi je v glavnem pomival posodo, opazoval in si želel kuhati. Te prilike so bile tako redke, da jih je zato moral poiskati drugje. Doma je bral, kuhal in pekel in vsi so se čudili. Nato je dobil priložnost videti boljše od sebe, ko pa je začutil da mora naprej na svoji kuharski poti, se je odpravil iskati nove izzive. Odnos do dela se mu je spremenil med stažiranjem pri mojstrici Ani Roš. Naslednji osebni mejnik je bilo delo na otoku Ventotene v Italiji, kjer se je spoznal s pravo italijansko hrano in bil prvič v življenju samostojen pri kuhi. V tej vlogi se je odlično znašel, chef Peter Patajac pa ga je nadgradil in mu dodatno vlil samozavest. Ve kdaj je dobro in kdaj najboljše in je zadovoljen le s slednjim – to filozofijo je ponotranjil in je postala njegovo vodilo v ustvarjanju.