Urh Kapelar

Datum rojstva: 24. 2. 1993

Izobrazba: Gimnazijski maturant

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija:
“Sezonsko, lokalno ter trajnostno. Predvsem pa mora gost uživati v izkušnji, prevečkrat pozabimo na to, ker hočemo biti inovativni ter provokativni.”

Največji kuharski/gostinski uspehi: Kuhati po lastni filozofiji.

Najljubša sestavina: Listnato testo.

Najljubša jed: Piščančja terina.

Najljubši kuharski pripomoček: Nož.

Najljubša kuharska tehnika: Konfit.

Najboljši chef: Marcus Wearing, Philip Howard.

Najboljša restavracija na svetu: The Greenhouse, Mayfair.

Kratek življenjepis:

Svoje učenje je pričel na Gradu Tabor v Laškem pri Marku Pavčniku in nadaljeval v Angliji. Znanje je poglabljal v vrhunskih hotelih in restavracijah z Michelinovimi zvezdami. Med odmevnejše spadajo The Square v Londonu in Marcus v hotelu The Berkeley. Med mentorje šteje tudi kulinaričnega umetnika slovenskih korenin Oliverja Lešnika, ki je pustil velik pečat v filozofiji kuhanja. Bolj kot je spoznaval tujino in širil svoje kulinarično znanje, večja je bila njegova ponižnost ter odprtost do novih tehnik.

Postopoma je razvil svoj unikaten slog in spoštovanje do sestavin. Na kratko bi opisali njegove krožnike kot: preproste, markantne in okusne. Zasleduje koncept »z njive na mizo«, kar boste lahko začutili ob pokušini njegovih krožnikov. Posestvo Pule je obkroženo z naravo, obstaja povezava med tradicijo in modernostjo, kar sovpada s stilom njegovega kuhanja.